Dorpsnoot

Muziekvereniging Excelsior is sinds jaar en dag gehuisvest in De Dorpsnoot aan de Loostraat. Toch is het clubgebouw niet altijd hetzelfde geweest. Begin deze eeuw is het oude, gedateerde onderkomen, dat bovendien te klein was geworden voor het snel groeiende Excelsior, met de grond gelijk gemaakt. Daarvoor in de plaats is het huidige multifunctionele pand gekomen, dat sinds mei 2004 door de muzikanten trouw wordt gebruikt.

De eerste plannen voor een nieuw pand zijn eind jaren negentig gesmeed. In eerste instantie was nog geen sprake van nieuwbouw; er werd vooral gedacht aan uitbreiding en modernisatie. Het verzoek aan de gemeente Duiven om de verbouwplannen te ondersteunen werd op de lange baan geschoven. De gemeente zag eerder heil in verhuizing naar de Bernadetteschool of het schuttersgebouw. Een gedeeld onderkomen was echter geen optie, net zo min als verbouw. Verbouw bleek niet rendabel, mede omdat asbest in het pand was verwerkt. Uiteindelijk viel de keuze op een splinternieuwe repetitieruimte.

Eind 2001 is door leden van Excelsior tijdens een bijzondere ledenvergadering gebrainstormd over de ontwikkeling van De Dorpsnoot. Vervolgens zijn schetsen voorgelegd aan de welstandscommissie van de gemeente. Nadat die akkoord ging kon een architect met het definitieve ontwerp aan de slag. In diezelfde periode vonden onderzoeken plaats naar de bodemgesteldheid, akoestiek en fundatie en werd de buurt uitgebreid geïnformeerd over de grootse plannen van buurman Excelsior.

In juli 2002 werd het definitieve kostenplaatje bekend, waarna het wachten was op toezeggingen van onder meer fondsen en de gemeente. Het eerste positieve bericht kwam uit de gemeenteraad: die besloot om eenderde van de bouwkosten te betalen. Daarnaast kwamen het VSB-fonds en Oranjefonds met schitterende bedragen over de brug. Een voorwaarde voor de financiële bijdragen was echter de oprichting van een aparte stichting, die De Dorpsnoot in beheer moest gaan nemen. In het voorjaar van 2003 werd de oprichtingsakte bij de notaris ondertekend. Daardoor werd het pand multifunctioneel en kon het in overleg met het stichtingbestuur door meerdere verenigingen gebruikt worden.

Zichtbaar voor de buitenwereld werd de nieuwbouw in augustus 2003. Destijds is de oude repetitieruimte volledig gesloopt. Daarna is een begin gemaakt met de wederopbouw van De Dorpsnoot. Met aannemer Van den Boom uit Giesbeek is gedurende het hele project prettig samengewerkt. Mede door de goede samenwerking met de aannemer, de tomeloze inzet van leden en vaklieden uit Loo die spontaan hun medewerking toezegde, is het complete traject voorspoedig verlopen. Op 7 mei 2004 opende toenmalig staatssecretaris Clémence Ross-van Dorp het clubgebouw door op een trompet te blazen.

 

Bestuur stichting de Dorpsnoot

Dhr. Theo Peters – Voorzitter

Dhr. Bennie Peters – Secretaris

Dhr. Bart Maatman – Penningmeester

 

Structurele huurders

Muziekvereniging Excelsior – Loo

ABC Zorgcomfort – Loo

Dorpsraad Loo – Loo

WSV Loowaard – Loo

Buurtbemiddeling De Liemers - Duiven

 

Wilt u (vrijblijvend) meer informatie over huur van De Dorpsnoot? Neem dan contact op met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van muziekvereniging Excelsior.

 

 

Blue joomla theme by Template Joomla